Kevesen tudják, hogy az élelmiszer-eredetű, emésztőrendszeri megbetegedések, fertőzések mintegy 70%-ban az otthoni helytelen, szakszerűtlen tárolásra és termékkezelésre vezethetők vissza!
A húsokhoz hasonlóan a tojás kezelése is figyelmet igényel. Közvetlenül felhasználás előtt a tojást folyóvízben mossuk meg, lehetőség szerint törüljük szárazra, és csak ezt követően használjuk fel.
A nyers tojás fogyasztása a testépítők gyakorlatával és a Rocky-filmekben látottakkal ellentétben azért sem ajánlott, mert már a múlt század második felében kimutatták, hogy a nyers tojás egyik fehérjéje, a hőkezeléssel egyébként gyorsan elbomló avidin gátolja a B-vitaminokhoz tartozó biotin felszívódását. A mérések szerint egy tojásfehérje 23-25 mcg biotint köthet meg. Nagy mennyiségben, rendszeresen tehát ne fogyasszunk nyers tojást.p>