A biotojás-termelés során alkalmazott módszerek az ökoszisztéma és az emberi egészség védelmét szolgálják.
A biotojás ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék, mely igazodik az Európai Unió biológiai tojástermelésre vonatkozó előírásaihoz. A tyúkokat nem zárják ketrecbe – csökkentve mozgásterüket -, hanem az istálló területén, valamint az istállókat körülvevő zöld, füves legelőn szabadon mozoghatnak. Sem kémiai (vegyszer, adalékanyag, színezék), sem biológiai (állati fehérje), sem pedig szintetikus anyagot tartalmazó takarmányt nem fogyasztanak, és nem részesülnek antibiotikumos kezelésekben sem.
Az egészségvédelem terén a legfontosabbnak a megelőzést tartják. A tyúkok naponta kijárnak a füves legelőkre (4 m2/egyed), zöldet fogyasztanak, szabadon kapirgálnak. A tágas istállókban pedig a fészkekben lévő tiszta alomra rakják tojásaikat. A legelők állatokra gyakorolt optimális hatását egy speciális fűmagkeverék és lucerna alkalmazásával, állandó rotációval és szükség szerint öntözéssel, nyírással érik el.
A tyúkok csak ellenőrzött körülmények között termelt (igazolt biotermelésből beszerzett), génmanipulációtól mentes bio-alapanyagokból előállított takarmányt fogyasztanak. Az istálló természetes szellőzése, az ülőrudak, a szabadban tartózkodás, a biotakarmány fogyasztása és a legelés jóvoltából a tyúkok nagyon jól érzik magukat, egészségesek és kiválóan termelnek. Jó közérzetüket elősegítik az istálló mindkét oldalán végigfutó, a természetes fényt beengedő üvegablakok, valamint a tetőablakokkal szabályozott természetes szellőzés és az 1 tyúkra eső nagy élettér (6 db/m2).
A fészkekből naponta többször kézi erővel gyűjtjük össze a megtermelt tojást, amit válogatóüzemben válogatnak és csomagolnak. A vásárlókhoz tiszta, M, L kategóriájú tojásokat szállítunk, egyedi tervezésű, etikettes dobozban..
A termelés során rendszeresen végeznek állategészségügyi ellenőrző vizsgálatokat, ezáltal az állományaink mentesek szalmonellától és más kórokozóktól.