2020. Április 13. Hétfő, 16:36:09
Az elmúlt hetekben többen érdeklődtek cégünknél az étkezési tojás eltarthatóságáról. Hatóságilag meghatározott minőségmegőrzési ideje a tojásrakástól számítva 28 nap, de szakszerűen tárolva akár 2-3 hónapig is fogyasztható!
A kormányzati kommunikációban is rendre elhangzik, Magyarország az alapvető élelmiszerek tekintetében nagyrészt önellátó. Hiánytól tehát nem kell tartani. Az étkezési tojás esetében a hazai termelés éves szinten a fogyasztás 75-80%-át fedezi, a fennmaradó mennyiség importból származik.
A márciusi pánikvásárlások alkalmával a fogyasztók egy része konzervvel és friss hússal töltötte fel éléskamráját, illetve hűtő- és fagyasztószekrényét. A tudatosabb vásárlók azonban a legolcsóbb tejes értékű fehérjeforrást, az étkezési tojást helyezték előtérbe, aminek átlagos kilós egységára még mindig csak 700-800 Ft körül alakul.
Az étkezési tojás hatóságilag meghatározott minőségmegőrzési ideje a tojásrakástól számítva 28 nap, a dátumot a csomagoláson kötelező feltüntetni. A gyakorlatban, hűtőszekrényben, 5-7 Celsius fokon tárolva a friss tojás azonban akár 2-3 hónapig is eltartható, minőségromlás nélkül! Reggelire, ebédhez és vacsorához önmagában és kiegészítő alapanyagként is rendkívül sok, változatos elkészítési formája ismert!