2017. November 02. Csütörtök, 10:09
Receptajánló
• Hozzávalók:
• 1 db zsúrkenyér vagy beguette
• 3-4 tojás keményre főzve
• 5 dkg vaj
• 1-2 kanál tejföl
• csipet kakukkfű
• só ízlés szerint
• metélőhagyma
• tárkony
Elkészítés: A zsúrkenyér két végét levágjuk úgy, hogy kb. ujjnyi széle maradjon, a belét kiszedjük. Ennek 1/3 részét meglocsoljuk a tejföllel.
A keményre főzött tojás fehérjét lereszeljük, a sárgáját elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a fehérjét,
összekeverjük a fűszerekkel.
Ezt a tölteléket szorosan a kivájt kenyérbe töltjük. Alufóliába csomagoljuk. Fogyasztásig a hűtőbe
tesszük. Karikára-szeletekre vágva tálaljuk.