2017. Május 29. Hétfő, 08:47
Receptajánló
Hozzávalók
• 4 db tojás (közepes, "L"-es méretű)
• 6 szelet szalonna, bacon (nyers)
• 3 szelet fehér kenyér
• 4 evőkanál sajt - cheddar (reszelt)
• 4 szelet kolbász (füstölt)
• 2 csipet só
• 2 csipet feketebors (őrölt)
• 2 csipet petrezselyemzöld
Elkészítés
35 perc
Előveszünk egy muffinsütőformát, majd a kenyérszeletekből 4 korongot szúrunk ki pogácsaszaggatóval, amit a muffinforma aljára helyezünk.
Forró serpenyőben 5-6 percig sütjük a baconszalonnát. Nem kell ropogósra sütni, csak hagyni, hogy kicsit átsüljön.
A baconszeleteket a muffinforma szélére hajtjuk és kicsit a kenyérszelet alá toljuk az alsó szélét.
A kis mélyedésbe reszelt parmezánt szórunk, egy-egy szelet kolbászkarikát rakunk rá, végül ráütünk egy-egy tojást is a tetejére. Sózzuk, borsozzuk és 190 C-os sütőben 12 perc alatt megsütjük.
Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk